Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag slår upp ett fönster mot kylan i natt

Jag slår upp ett fönster mot kylan i natt
En koltrast skickar glädjeblixtar från taket
Några gråsparvar busar i busken
Denna starka vilja till liv ur späda fågelbröst
påminner mig om att jag vill leva
inte bara vandra mellan stationerna
som tynger stegen i snö och slask
Blicken som legat mellan tax och asfalt
blir varse en möjlig himmel

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2024-02-29 03:38



Bookmark and Share


  Anya VIP
Hoppas diktarjaget blir varse en möjlig himmel.
2024-03-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om koltrastens positiva inverkan.
2024-03-04

  TrollTörnTrappan VIP
Mellan det glättiga "busar i busken" och de ödesmättade stegen i s&s... jag uppskattar kontrasten [höll på att skriva koltrasten] som dessa tillstånd alstrar.
2024-03-02

  christian hüls VIP
Vilken fin reflexion om den nalkande våren, om livet själv!
2024-03-01

  bittemi VIP
Vacker text! Jag ska spana efter himlen vid nästa taxpromenad!
2024-03-01

    Lena Söderkvist VIP
Bra sagt, det kan inte vara rätt att stänga verkligheten ute, då ser man den ju inte.
2024-02-29

  Eva Helene VIP
Så vackert och inspirerande.
2024-02-29

  Blomma-Stjärna VIP
så fin så....
koltrastens sång
- "denna starka vilja till liv ur späda fågelbröst påminner mig om att jag vill också leva ------------ blicken... blir varse en möjlig himmel"
2024-02-29

  Minkki VIP
i förrgår hörde jag den första koltrasten här i öster. Märkunderligt vilken skönhet den sången ger - tack för en fin vandringsdikt
2024-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP