Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Aions längtan

Jag står i skuld till forna

Generationer som utvecklat

Och byggt allt det som är idag

Från Ur i Mesopotamien  

Den kända världens kulturella vagga

Det jag har gjort är som ett sandkorn

I Sahara öknen inte att förringa

Men diktatorn en historielös man

Söker och förstör i oskuld

Det andra har byggt och skapat

Han är en reduktionstermit av det förflutna

I hans värld Betydelselösa ideal

Han menar på att allt återkommer

Med makt till tiden i cykler  

Så regerar han med maktmissbruk

För att tillskriva sig själv hjältestatus

Medans jag tror att tiden är linjär

Och att det sker ständiga förändringar

Aions längtan efter harmoni är fredlig

Med den öppnar jag min själs portar

 

Taleptox Skrev

Den 20240309

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2024-03-09 12:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP