Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diasporan under Nato-paraplyet och själva samhället, när det regnar delar vi ett paraply för att rädda oss från regndroppar, vi har inte dig, vi delar regnet, det mest värdefulla vapnet.


Regndroppar och kartor

 

I Sveriges himmels land så skönt, Där kärnvapen paraply inte vågar, Vi dansade mellan regndroppar, du och jag, Skyddad av hopp, under en molnfri himmel.

Oprövad politik, en vågad vals, Sveriges rytm, en hemlig puls, Ty i detta rike vrider sig lagar, Som om svenskar ensam kan överskrida.

Kartan kan vackla, verkligheten svaja, Ändå väljer vi vår väg, kommer vad som kommer, Det är sällen man ser, en viskande refräng, En smak av Sveriges väsen, sött och mystisk.

Så låt regnet falla, låt kartan veckla ut sig, I poetisk paradox berättas vår historia, Ty i denna dans av drömmar och slumpen finner vi vår sanning, vår eviga romantik




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-03-09 12:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP