Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SÅNGTEXT


Countrygirl

Jag borde varit gift med en bonde
borde haft kritter och katt
borde häcklat o hackat
i värmande stuga med spis
i stuga med bräder o bröd
på åker med hässja och hö

Jo jag borde va´tt gift med en bonde
som hade kossor o kulor o krut
och jagade älg med gevär
Då skulle jag va´tt kär
Jag borde haft det livet som jag inte har
för jag är en countrygirl med hackan i hand

Jag borde haft knattar och kul
ett hus som jag kör runt på hjul
Kunde ha dansat i show
me massa lampor som står på
Jag borde ha odlat med frön
i en trädgård så skön
för jag är en countrygirl med hackan i hand

Jag borde varit gift med en bonde
som pysslade om mej med stil
o köpte mej en gammal blänkande bil
för då blev jag en countrygirl med hatten i hand

Men om jag är trasig och blek
och inte bakar o syr
om jag slappar o slöar o sover på dan
då är jag ingen countrygirl
inget äpple i släktträdets mitt
ingen krona på tröskverk i skörd
för jag är en citygirl
och lite nöjd med mitt liv




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Gunilla Gränsbo
Läst 44 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-03-09 15:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Gränsbo
Gunilla Gränsbo