Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Utanförskapets stigma

Han vänder sin kappa efter vinden

Som numera blåser så hårt

Han vill leva så länge han kan

Han har fått höra av äldre generation

Att den som anpassar sig

Klarar sig bättre än andra

Han vill ta åt sig äran av det du gjort

Och få det att se ut som han gjort det

Han önskar att han med makt borde ta över din roll

För han anser att du ingen kontroll har

Han vill med makt vara sann mot sig själv

Men fallerar att vara ärlig mot andra

Han avfärdar ditt verk och skapelse

Och ifrågasätter varje egenskap hos dig

För att sedan tilldela dig egenskaper

Som passar in i hans skeva irrationella värld

Ett stigma som blir till ett utanförskap i vår värld

Han vill vara nummer ett för alltid älskad

Hans kärlek till oss andra gör vår dag till ett

Allt för att själv inte kunna bli klandrad

Ifrågasätter han allt du har att komma med

Som betydelselöst för att kunna skylla på dig

 

Taleptox Skrev

Den 20240310

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-03-10 08:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP