Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Hemligt nummer

Det ringer en vacker dag på vårkanten

Jag var sjukskriven och befann mig i hemmet

I andra änden av telefon var det en mansröst

Han ringer från hemligt nummer

En solig dag på våren

Han vill ställa en massa frågor

Från en fördefinierad enkät

Han har tillgång till via sin dator

Om levnadsvanor och livsinnehåll

Ett intensivt undersökande av tillvaron

Jag är slumpvis utvald bland

Landets medborgare säger han

Vi undersöker för att kunna fatta framtida beslut

Frågorna är desamma som förra året säger han

Jag tar hundra kronor för intervjun

Säger han som jag fakturerar som vanligt

För du tror väl inte att jag jobbar gratis

Säger han förtroligt med ett läspande ljud

Jaha på så sätt säger jag

Skicka fakturan du fortsätter jag

Du ska väl ha mat på bordet du också

Inflikar jag intresserad av hans tonläge

Pengarna går inte till mig personligen

De går till omkostnader för organisationen

Det är en rent administrativ avgift

Jag är anställd med en månadslön säger han

Han frågar ut mig, en process som tar 20 minuter,

Med hela 45 frågor om liv och leverne

Han lägger inte in några egna värderingar

Eller synpunkter i mina svar utan antecknar noggrant

Sedan avslutar jag samtalet efter utfrågning

Med att fråga varför han ringer från hemligt nummer??

Jag vill inte att du ska veta vem jag är svarar han

Jag ringer inkognito igen om ett år

Med nya frågor säger han

Vi vill veta mer om dig för att kunna

Avgöra ditt öde i vår organisation

Vad har du för telefonnummer frågar jag ??

Det säger jag inte. Ring aldrig till mig svarar han

Han avslutar samtalet med att ge mig ett råd

Du behöver vara mer försiktig mot andra människor

Säger han med samma läspande ljud

Jag lägger raskt på luren och beslutar mig

För att byta telefonnummer och nixa det!!

Ett år senare gör han försök att höra av sig igen

Men mitt nya nummer når han inte fram till

Istället kommer det ett brev på posten

Han skriver att det är frivilligt att svara på frågorna

Med samma frågor som året innan

Han har bifogat ett frankerat kuvert

För att skicka svaren i

Adressen i brevet går till

En hemlig boxadress

Jag svarar inte på brevet utan

Lägger det i återvinningen

Tredje året därefter hör han inte av sig

Jag vet fortfarande inte vem han var

Som ringde från hemligt nummer

 

Taleptox Skrev

Den 20240310

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-10 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP