Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt inspirerad av Greta Thunberg och våren

"Ta tillbaka framtiden"

Greta Thunberg blockerar dörrar till riksdagen | Sverige | Expressen
I vårens första ljus, där isen brister,
Står Greta stark, bland knoppar som viskar.
"Ta tillbaka framtiden," ropar hon ut,
För jorden vår moder, för livets ljud.

Hon möter våren med öppet hjärta,
För varje steg är en ny starta.
Med hoppets vindar i sitt segel,
Förändrar hon världen, utan egen förmåga.

Från frusna sjöar till gröna ängar,
Gretas röst, den aldrig svänger.
Hon inspirerar, en värld att vakna,
Med varje ord hon säger, naturen att sakna.

Så låt oss följa, denna unga röst,
Och göra vårt val, med framtiden som tröst.
För tillsammans kan vi, återta vår tid,
Och leva i harmoni, med varje litet strid.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-03-11 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP