Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Tundeleja


Tundeleja

Trevare

 

1.Med råge trygghet

Har den som klarar

Sig självständigt

I hemmets härd

 

2.Enkelt kan det tyckas

Att färdas långväga

Med kläder på

Utan skor blir

Marken hård

 

3.Bättre att förbli ödmjuk

Än att utsätta andra

För ett argt raseri

Över illvillighet

 

4.Till sängs kan det gås

På tu man hand

Vakandes över drömmar

Om en bättre morgondag

 

5.Vis den som förblir ödmjuk

Inför olycka och ond bråd död

Utan att försmäkta i envishet

 

6.Ingen klarar sig igenom ett nålsöga

Sittandes på en kamel

Genom livets hägn

Dör vi själva så småningom

 

7.Byta ansikte är svårare

Än att byta namn

För den som inte

Vill bli igenkänd

 

8.Underfundigt kan det tyckas

Att leva anonymt

Den döpte är fråntagen

Ett liv i inkognito

 

9.Med sol och värme

Tycks livet vara på topp

Tills vädret slår om med kyla

Och regn faller ner

 

10.Den som tar mer än ger

Faller ofta i en fälla

Så småningom utan

Att ha ett skyddets hägn

 

11.Vilsenhet kan tyckas

Vara oförtjänt olycka

för den blinde utan syn

 

12.Den som faller från

En hög höjd utan skyddsnät

Klarar sig sällan med

livet i behåll

 

13.Vänsäll man sitter sällan

Ensamen Utan sällskap

Den som hälsar på

Kan känna sig välkommen

 

14.Träd i skogen växer

Grenar och blad förgås

Hur som helst

Växer nya träd upp

 

15.Lavan strömmar

ur vulkanen

Naturens krafter

rår ingen på

 

16.En man filosoferar

Och blir inte förstådd

Om han sitter på en sten

Väger det tungt

 

17.Vidsynthet övervinner

det mesta i världen

Nyanserade tankar

Gör en människa ensamen

 

18.En vis människa

Överkörd av maktens

Hänsynslöshet

Tilltalar ingen

 

19.En människa som

Uttalar sanningen

Blir oftast ensamen

Och med begränsat stöd

 

 

Taleptox Skrev

den 20240312

<+>

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Taleptox VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-03-12 15:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP