Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Herr Rentingtons äventyr

Herr Rentington är i 50 års åldern

Han har oftast tyckt han är en fredlig person

Han är omtyckt av vänner och bekanta

Men han har på äldre dagar skaffat sig

En längtan efter äventyr

Han har nyligen köpt sig en ny motorcykel

Av den senaste modellen, en Honda med 1000 cc

Han gillar äventyr och fartfyllda mc turer

Han har fastnat för filmer om James Bond

Han har stark igenkänning i dem

Han känner sig som en agent i vardagen

Han spionerar på andra oskyldiga civila människor

Familjer känner sig hotade och anklagade av hans metoder

Han tycker han är en riktig hjälte

Och ser upp till James Bond som sitt ideal

Han ser på James Bond filmer sena kvällar

Bäst tycker han om filmerna

’Agent 007 med rätt att döda’

Och ’I hennes majestäts hemliga tjänst’

Som den dyrkare av det kungliga han är

”Leva ett liv Som James Bond gör vill jag göra”

Tänker han högt för sig själv

 Att ha rätten att döda andra utan

Att bli dömd och straffad för det

Är ett cyniskt motto han anammar likt Agent 007

Han lyckas få en gammal vän från skoltiden

Fast för något diffust påhittat brott

Hans vän anklagas för att inte

Stödja kungahuset och demokratin tillräckligt

Och vännen blir anklagad för att bara tänka på sig själv

En vacker dag får han för sig

Att åka ut på sin Honda motorcykel

Som en blådåre drömmer han sig bort

Och tror han är James Bond på flykt undan

En superskurk som vill döda honom

Men ingen följer honom på hans vilda färd

Han kör snabbare och snabbare ute på en landsväg

I en kurva får han sladd och kör ner i en ravin

Och han bryter nacken och

Kör ihjäl sig på sin motorcykel av märket Honda

Så gick det för Herr Rentington

Och hans längtan efter äventyr

Hans vänner och bekanta sörjer honom

På hans begravning

 

Taleptox Skrev

Den 20240318

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-03-18 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP