Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Tissel och tassel

Läraren Herr Rudenstein satt på sitt kontor

Och filosoferade och tänkte högt för sig själv

”Vad har man gjort för att det blivit såhär??

Det är så mycket frågetecken” tänkte han

När det knackade på hans dörr

En dag mitt i veckan fick Herr Rudenstein besök igen

Av två studenter som ville fråga honom om

Den tidsanda de tyckte sig erfara

”Vi vill diskutera den uppgift att beskriva en tidsanda

du gav oss igår” Sa en av studenterna

En av studenterna sa till Herr Rudenstein

”Det tisslas och det tasslas

Och det viskas bakom ryggen.

Intriger och ansvarstagande avlöser varandra” sa han

Herr Rudenstein var snabb på att uttala sig;

”Skitsnackets och förtalets era är här

För att stanna och frysa ut människor

Ute i periferin i det privata

I aktioner mot fattigt privatliv” sa han

Han fortsatte sedan med sin utläggning;

”Det är offerkoftor som målar upp svart vita scenarior

I en mångtydig och färgrik värld

Men relationer är så mycket mer

Komplicerade än så kan man tro” sa Herr Rudenstein

En av studenterna uttryckte sin vanmakt;

”En människa kan längta efter det enkla

Men får svårigheter när den möter verkligheten”

Herr Rudenstein hade svar på tal på det;

”En oförmåga att hantera en komplicerad värld

Leder ibland till en människas förfall”

Han fortsatte med sin utläggning tills studenterna;

”Ömsesidiga påhittade beskyllningar

I en kafkaisk värld utav skuld och straff”

En av studenterna uttryckte sin oro;

”Men är detta sant? Med falska påhittade

bevis anklagas och åtalas

Den mest oskyldiga människa ändå”

Menade en av studenterna på

”Så är det , orättvis är lönens möda. Jag har själv

Blivit anklagad för påhittade omständigheter.

Människor hänger ut varandra i media

För en spottstyver. De unga människorna

Bär på nyheterna” sa Herr Rudenstein

Han sa nu till de två;

”Min rast tar slut nu. Och jag har en lektion nu.

Ni får komma tillbaka en annan dag för vidare samtal”

Herr Rudenstein visade ut de två och stängde sedan

Dörren till sitt kontor för att gå på en lektion

 

Taleptox Skrev

Den 20240320

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-03-20 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP