Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bleklyst


Huset
känns lite för luftigt
när jag ska åka härifrån
inom några veckor

Det står och balanserar
sina trettiotalsminnen
på pinnmokullen
mitt i snön
och det dråsande solskenet,
tunnväggat, lösisolerat, köldknäppt

Anna,
bleklyst i synen
av antispetiskt dagsljus,
bakar vinbärskaka
inför trettiomilabesöket
hos far Sigge & Mor Margareta
i Ume;
rör sis spretigt
mellan ugn, diskbänk & avställningsyta
när jag stunsar igenom
på kalla barfötter,
som en plötslig tanke,
efter en banan;
huvudet ihåligt & ekande
som ett migränminne
påskjutet med lös ammunition;
tankar att teckna eller spårsöka

Livet känns lite för lösrasslat
när det ska växlas om
i den sinoma tidens lösrykte
och allt ostädse förekat




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-03-21 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP