Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett för en värld i krig.

 

I skuggan av krigets mörka mantel står vi,

Där våra hjärtan bultar i takt med kanoners dån.

Vi, som känner vårens andedräkt, ser hur världen gråter,

Medan blommor försöker blomma i krutrökens skugga.

 

NATO:s stjärnor blinkar högt på himlen,

En allians av hopp, men också av rädsla.

Lots den anonyme, en pixel i det digitala bruset,

Ska vi blockera honom? En fråga som gnager.

 

Men låt oss inte glömma vårens löfte,

Att även i krigets skugga kan blommor blomma.

Vi, som är införlivade i en gemenskap av nationer,

Har makten att forma morgondagens historia.

 

Så låt oss skriva vår egen sonett,

Där fredens toner överröstar krigets klang.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-21 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP