Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat.. Text från 1997. Sångtext som en hyllning till Marsfjäll. Lägger upp den på nytt.


Solens strålar

Fotot privat…Med vår kära hund som följde med i skidspåret.
Från myren såg ofta Marsfjällets skönhet i vy, därav sången.
*******
Solens strålar blänker snökristaller snö som gnistrar
I vårens ljuva tid.
Fram i spåret på skidor ut från skogen
Ljuvlig känsla med vidder som tar vid.
*
Bygder vår likt myrarna som fjällen
Majestätiskt Marsfjället sin vy
Glider åket med sköna droppar barmen
Nöjets tur, med solen mot min hy.
*
Färden ljuvlig genom barndoms slätter
Där jag blickar från myren fjällets topp.
Tid och rum
Som slutat existera njuter nu
En skidturs dag hit opp.
*
Vidderna fram där vyerna i strålglans utsiktsscener
Sol som lapa vill
Ljuva vind där vindar ömt mot kinder;
Marsfjälls smek här under vara till.

Vårens vind här undret vara till
**
Copyright Glitträ




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Glitträ VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-22 13:24



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Så bedövande vackert! Hela dikten andas oföränderlighet, en kapsel som bevarar såväl barndom som nutid.
2024-03-23

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om en underbar dag ute i naturen.
2024-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP