Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppen


Kroppen är en behållare
för alla dessa glansiga inälvor,
packade, tjuvkopplade, pysande,
förgiftade av gamla ovanor och dålig mat

Kroppen är en förkastningsbrant
i den evolutionära optimismen;
ett ofullgånget fait accompli

Kroppen är ett ljummet skede
i en utlupen tid;
en återhållen förruttnelse
som bara undviks medelst hård eld
och resoluta förgängelsebegängelser

Kroppen ligger och skvalpar
i livets illaluktande vatten,
berövad alla fortsättningskrig

Kroppen är en förbränningsmotor
som står och mullrar i väntläget,
klädd i utseende
och c:a 180 längdcentimetrar

Kroppen är lika uträknad
som 1960-talets räknestickor;
en brottyta
i alla skönandars perfektionism

Ända in i döden
lyssnar den på radio
och turas om att sova




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-03-23 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP