Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


En episod i livet

Läraren Herr Rudenstein satt en dag på sitt

Kontor på skolan och filosoferade

Han hade det svårt här i livet

Skötte sitt yrke men i övrigt kände han

Sig olycklig och otillfredsställd

I en episod av hans liv bestod det

Av att andra fattade beslut om honom

Och bokade in tider åt honom

Hos institutioner och verksamheter

När han gjorde försök att fatta

Beslut om sig själv fick han nej

Från andra om de hann uppfatta

Och lägga märke till det av hans beslut

Han levde i ett ingenmansland

Och identitetslös bubbla

Där han tyckte han saknade en funktion

När han gjorde försök att vara likadan

Som andra och boka in tider åt dem

Möttes han av oförståelse

Och anmälningar till åtal i domstol

Han hade ingen möjlighet längre

Tyckte han att kunna vara sig själv

Hur skulle han göra för att ta sig ur

Denna fälla han tyckte livet blivit till??

Spelade han inte med på samma

Villkor och förutsättningar som andra??

Med maktfullkomlighet fattade andra

Beslut om honom i hans maktlöshet

I en episod i livet

 

Taleptox Skrev

Den 20240324

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-03-24 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP