Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Längtan efter erkännande

Den före detta läraren Klas Richenhoff

Har gått hos psykolog nu i snart 6 månader

Han har läst en del böcker och kommit

Igång med att skriva litterära alster själv

Han har skaffat sig en egen röst tycker han

Han har börjat komma tillbaka till livet

Och fått ordning på matvanor och sömn

Och han har bättrat på sin omskötsel av hygien

Han sitter och längtar efter ett erkännande

Med sina svåra stunder från ungdomen

Har han skaffat sig identitets svårigheter

Att få bli erkänd för något han åstadkommit

Att få priser och bli omtalad i media

Istället för detta förakt och utpekande

Att vara en sjukling och dåre bland andra

En misslyckad före detta lärare!?

Men livet kan vara både svårt och hårt

Det har inte gått så bra som han hoppats på

Det han åstadkommit mottas med skepsis

Och han får endast sporadiska kommentarer

På sina alster han skickat in till förlag

Någon menar på att det han skriver

Är ingen riktig bra litteratur utan sånt som

Vem som helst kan åstadkomma!?

Han är en dussinmänniska menar en kritiker på

Som inte är vare sig unik eller speciell

”Man måste vara känd” säger någon

”Om man ska kunna komma någonvart numera”

Säger en annan människa

Men han tycker han blir igenkänd

Till namn och utseende alltför mycket

Till och med fast han av allt här i denna värld

Skulle vilja leva så inkognito som möjligt är

Han får hotfulla anonyma meddelanden på epost

Om att sluta med det han håller på med

Han brottas med dessa frågor nästan

Varje dag han vaknar på morgonen

Men han intalar sig själv att inte ge upp

Och fortsätta sträva och kämpa på

 

Taleptox Skrev

Den 20240325

<+>

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-03-25 08:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP