Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

modu operando

.
.
med bara en beroende media
finns ingen hållbar sanning
folkens vetskap i dunkel
ingen som kan säga helt
om hon någonting möjligen vet

instigation modu operando
för paul pot hussen o taliban
överraskande även en adolf
bestycka med nödvändiga vapen
attackera någon utpekad ond

röda kina, hemska iran, röda sovjet
samma röda sovjet ännu en gång
kronologiskt sist zelensky
samma ryssar målet ännu en gång
i krympt kostym o annan flagg

vem betalar dessa vapen och hur
utan att ta någon konsekvens
propagatör av högmäld demokrati
alls inte konspiratör anse vissa
tills dagen man dö kan man gissa

sedan går man i rader på led
som i ett heroiskt segertåg
som om ondskan tvingats tillbaka
till hyenornas och reträttens gryt
utan att få förmedla vad som skett




Fri vers (Fri form) av ordpåväg
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-03-25 13:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ordpåväg
ordpåväg