Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Säg det med ett leende?


Kontinuitet

De är milda och nådiga,
dessa unga mammor bland de nuvarande mödrarna.
Den förra barnafödande generationen
är nu fulla av leenden och tålamod.
De packar in allt bagage på en timme.
Gos och vänlighet som jag måste sprida
över minuter, timmar, dagar, veckor
i kinesisk tortyr, i väntan på tystnaden.
Att bryta in i ett jämmer och jämra till ett skrik.
Så jag tittar på dem, slipar tänderna och ber
om tålamod, att uthärda deras leenden och vänlighet;
För i en annan generation
kommer kanske också min dam att le en god timme
för att sona för den nu förlorade stunden
då jag saknar tålamod.




Fri vers (Fri form) av Kosmopoliten
Läst 27 gånger
Publicerad 2024-03-26 01:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten