Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Osäkerhet och tvekan.


Om du frågar mig

Jag kan inte säkert säga att hon och jag
inte kommer inte röra varandra.
Att några takter från en låt hänger i luften
kanske inte är tillräckligt
för att ändra på vad vi trodde på
i det vi gjorde då.
Det låter verkligen som country och western
och ibland de unga barsångarna
hörde vi vad de sjöng.
Sittande kväll efter kväll framför dem
och vi var tvungna att säga det direkt
för att inte ta tillbaka det,
hem till våra hyrda rum.
Jag tror att jag uttrycker deras ord,
även när vi hålls nära ihop av ackorden
i en långsam dans.
Det är vi som spelar och sjunger
och dansar till vår egen pipa, vår egen musik.
Det kommer fortfarande att finnas
dags för att tänka förbi
vad som skulle kunna hända,
känns det som nu.
Fundera på hur jag skulle känna mig senare
är ett sätt att ta itu med tanken som kommit nu.
Eller vad jag nu skulle säga om du frågade mig.
Jag hörde att Hank Williams hade dålig rygg
och sjöng av den smärtan, också,
liksom hur han visste att vi går vilse
när vi rör oss och inte tänker på vart vi går.
Han knöt sina ord under huden
för att han under svåra nätter var fastspänd
i sin gitarr, för att hålla sig upprätt.
Han visste vad han hade att förlora.
Jag vill inte göra något för att förlora dig,
även om du inte väljer att fråga mig.
Vad jag inte är helt säker på ännu
är hur man besjunger en kyss
och, när jag kysser dig,
utradera det jag gjorde
som jag inte borde.




Fri vers av Kosmopoliten
Läst 42 gånger
Publicerad 2024-04-11 06:25



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Mellanläge..
2024-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten