Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Värden.


Gatubrunnslock

Skönheten med brunnslock - vad sägs om det?
Som stora medaljer som erövrats av en mäktig Khan,
Som mayakalenderstenar, olyftbara, otydliga,
Inte som gamla elektrum, som jagade och gjorde mål.
Mätta och skulpterade till cirkelmönster,
Men hackade och knackade och krockade och krossade
Genom fantastiska och stora företag.
Dessa rostfria artefakter av min gamla gata,
Långt efter det att vägarna smälts bort,
Kommer i fjärran framtiden att ligga vid sidan om
I den gamla järnvärldens grav.
Bitna i kanterna,
Ännu talande med sina kryptiska koder
Och sin daterade skönhet.




Fri vers (Fri form) av Kosmopoliten
Läst 30 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-15 09:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Påfallande ofta tillverkade i Tierp.
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten