Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Likasinnade apostrofer


Mångtydiga relationer

Läraren Herr Rudenstein satt som vanligt

På sitt kontor och hade förberett dagens lektioner

Nu hade han bara kvar att rätta det senaste

Provet han gett till en av sina klasser

Usch detta slitsamma jobb med att gå

Igenom mina elevers resultat på senaste provet

Det tar tid och anspråk på mitt tålamod

Tänkte Herr Rudenstein för sig själv

Medans han satt och jobbade

Vår värld har blivit så svår och mångtydig

Tänkte Herr Rudenstein medans han rättade prov

Elevernas varierande resultat är ett tecken på det

Att vi människor tänker så olika vid olika

Tidpunkter här i livet filosoferade han vidare

Mångtydighet har blivit ett modeord som

En del författare skriver om tänkte han

Som om vi ska behöva acceptera och förlika oss

Med det fortsatte Herr Rudenstein att tänka

Tror inte författare att vi kan något med våra

Varierande kunskaper vi förvärvat genom

Livets erfarenheter och mångtydiga händelser??

Frågade Herr Rudensteins sig själv

Sen tillkommer svårigheterna med att vid terminens

Slut sätta betyg på mina elevers resultat!?!?

Vi lärare kan en hel del om detta med mångtydighet

Trots vad belackare av läraryrket och författare uttrycker

Tänkte Herr Rudenstein och han fortsatte

Fundera på det ansvar det innebär att vara lärare

När man medverkar i samhället med att sätta betyg

På sina elevers kunskaper och framtida möjligheter!?

Det kan vara enormt smärtsamt i ungdomen minns jag

Att upptäcka att människor tänker så olika

Och att tillvaron är så pass mångtydig

För mig var det, det i alla fall mindes Herr Rudenstein

Tänkte han för sig själv medans han satt och jobbade

Han gjorde sedan färdigt rättandet av det senaste provet

Och Gjorde sig iordning för dagens första lektion

 

Taleptox Skrev

Den 20240326

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-03-26 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP