Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite olika bleka


Tankarna
om de som är döda
avslöjar de avlidnas oroande självklarhet

De rör sig förnumna
i min föreställningsvärld
- som är den enda världen -
på samma sätt som de gjorde som levande

Varje bokstav som rinner ur min penna,
reser sig och stapplar iväg, ordlös,
klär dem i modeoriktigheter av nu & då, då & nu,
sömlöst,
i rök & aska och klingande skratt,
i floder & molnformationer, i Lucien Stryks röst,
i preparationer av John Cage, i Dylans nödrim,
i klockklangen från kapellet i Nikkaluokta
buren upp över Cievrralahku av kyliga vindar,
i dörrar som öppnas & stängs kring slättlanden,
i rum väldoftande av kokkaffe & patchouli
och Den Avsvimmade Imamens läckra auberginismer

Levandets Sune & Sture
och Dödens kringrända Kjellström & Judy
har samma frasande dignitet, samma röstlängder
i livsvalen;
men Kjellström har därvidlag en vaknare livaktighet
än både Sture & Sune

Dessa, inklusive Dellaree, Teuvo, Waltraut Groshek
och Thomas Alfredsson, Guido Zeccola & Sirkka Laine
uppehåller sina platser i mitt medvetande
till sista rumtidenhet
med sina uppenbarelser och stämningar
(som stagar Kosmos osmos)

Tillsammans bygger vi världen av för tidigt & för sent

Vi är Varats byggjobbare;
konstruktörer av den här världsbilden
- och tillsammans gör vi städse designförändringar,
adderingar & omprövningar;
djupa hål i våra uppfattningar;
ja, river hela kvarter av övertygelser
för att få luft & ljus

Varje dag ser vi över våra uppfattningar av levande livet,
levande världen, av påståenden & förnekanden,
som är en sömlös varelse i omdaning;
uppsluten av död & liv,
i drömmar och drömmar om drömmar
som inte kan skiljas från varandra i förflutenhet eller samtid
och tid i tillblivelse
ur supernovornas grundämnesskurar

Ja, samlas gör vi, varje dag, i varandras glömska,
i ett vi som bygger allt;
konfererar tätt ur alla våra solitära situationer

Tåget bultar genom tidens tunna hinna,
som sluter seg över allas ögon,
nerför den snabba rälsens stilla stål,
syll för syll; ett envist hjärta
avkrävt sina avstånd,
tjutande under stjärnornas vassa nålstick
över vida uvmyrar;
orsaker hukande,
maskerade, bortom allt förbipasserande;
vilan uttröttad i ett outtröttligt skeende
som tolkas åt alla håll,
ansikte för ansikte;
liv & död bara lite olika bleka




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-03-27 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP