Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fundering över gjorda livsval


Mitt i livet

Resan går runt solen, ständigt, varv på varv
för länge i min puppa, för många år som larv

Hälften redan levt, kanske bara hälften kvar
Så ofta illa levt, så många fattigt leva dar
 
Har jag spelat roll, har jag satt något viktigt spår, finns det någon mening med redan levda år?

För mycket obefogad skam, för många aldrig gjorda kunden
Hindrad av egen rädsla, oförmögen att fånga stunden.

Men igen, löftet om en ännu inte skriven dag
Chans att lätta skammen, leva ett mindre hämmat jag.

Än finns det tid, tid att fånga livet
än är det sista bladet tomt, och slutet inte skrivet.





Fri vers (Fri form) av MiaLotta
Läst 52 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-03-27 12:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett livsbejakande avslut.
2024-03-27
  > Nästa text
< Föregående

MiaLotta