Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Postmigränal bön

Ge mig en astralkropp & en renstämd svävning,
en genväg och lite mer tid,
havets dyning och dess lustfyllda hävning,
Odysseus hemkomst och hoppets elpid

Trötta mig helst inte med ditt gamla datt,
släpa mig hellre omilt genom skog & mark,
placera mig snyggt under Johnny Waynes stetsonhatt,
låt mig höra en bjällra från en ledarhark

Sjung mig klanger av javanesisk gamelan,
låt en långhalsluta vina,
förvandla min okunskap till sånt jag kan,
låt dumsnutarna gå på en mina

Låt mig vara vek om livet & stark i arm,
låt blåbärsriset piska,
låt ingen troglodyt orsaka harm,
låt asparna stå vid vägkanterna och viska

Ge varje död kompis en vacker runa,
ignorera allt förklemande som kommer på tal,
kalla hädanefter alltid månen för Luna,
ge tillbaka allt du stal




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-31 14:13



Bookmark and Share


    Sefarge VIP

Livs-utbredande dikt att begrunda!
Jaa vissa som John Wayne
Spelar sin roll som bluff
-aktig hjälte riktigt bra?

2024-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP