Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mullvaden och maktens boningar

Mullvaden mullrar i tunneln sin
har svårt att hitta ut svårt att hitta in
gräver så gott jag kan
utan att känna skuld eller skam
jag har framgång fått
är inte rädd för nått.
Jag är en mullvad jag
hittar skit av allehanda slag
sådan är min dag

Dagarna går
år för år
jobbet blir allt svårare
tvingas till censurerande
makten tränger på
hur skall det gå?
Hot av allehanda slag
är numera min dag

Jag går under jorden
smider orden
tänker ut min komplott
det är min lott
Alla mullvader låt oss förena oss
upp på barrikaderna och slåss
Ordens makt är stor
på segern vi bergfast tror

Makten sakta bryts ner
vi får säga allt mer och mer
censuren tvingades äntligen bort
förvånansvärt snabbt och fort
Numera kan jag i min tunnel koppla av
skriva skit av allehanda slag
sådan är min mullvads lott
nu kan jag sova gott




Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-02 08:52



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om de fria ordens betydelse.
2024-04-03

  Blomma-Stjärna VIP
Lögnen är krigsmakternas moder, men det som göms i snö tinar upp i tö...
2024-04-02

    Sefarge VIP
Uppåt sprickande skrivet
En mullvad kan aldrig se
sig själv i en spegel
Det får bli till nån
slags regel att
istället räkna
alla hål den
gjort när
tiden än
-då går
så fort?
;)



2024-04-02

  Åsa Henriksson VIP
Tänk om alla mullvadar kunde mullra tillsammans om tillståndet i vårt land.

Träffsäkert skrivet.
2024-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP