Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SENT PÅ JORDEN

Prognoserna är dystra. Tiden lider.
Klimatets kris ger ständigt ökat tryck
på varje stund som går. Ett sista ryck
kan komma fortare än sent omsider.

Det händer inom kort att hanen gal
för tredje gången i förnekelsen
av jordens tillstånd och bevekelsen
om en förlåtelse blir minimal.

Det börjar bli för sent att göra bättring,
att sluta slita, slänga, shoppa loss.
Det gäller hela jorden, särskilt oss

som slött har slösat som en förutsättning
för att bekvämt få dö av övermättning
och undgå ansvar för planetens kross.

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-05 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP