Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upprättelsen


Bort från kneg och knog
får han äntligen respit
och lön för mödan
av allt sitt slit

Han som har jobbat
alltför länge alltför hårt
och tycker själva livet
farit fram för svårt

Ska till sist i nattens
rike få den uppskattning
han anser sig ha förtjänat

Bland drömmarna
som långt ifrån hans
mödosamma dag
Står väntande och bugande
på rad

Beredda att uppskatta
honom själv på det sätt
som ingen annan haft vett
att göra

Det är sånt han
drömmer om
Där han sover sött
med rosig kind
och kudden tryckt
mot sitt öra

Om sånt som bara
drömmarna kan göra









Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-06 22:40



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vad vore livet utan drömmar, natt som dagdrömmar.
Fint rimmad berättelse.
2024-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP