Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Det förflutnas etymologi


I kölvattnet av diktens artefakt

Sju aforismer grundade på empiriska iakttagelser 

 

1.Måndag. Ur kompromisslöshet föds ofta klagomål

Och utpekande av syndabockar

 

2.Tisdag. Ur projicerande av fördomar med egenskaper

Föds ofta psykisk ohälsa med diagnoser

 

3.Onsdag. Ur tomhet föds ofta maktbegär

 

4.Torsdag. Ur bortförklaringar och vederläggande

Av en mångtydig sanning föds ofta skuldförsättande

 

5.Fredag. Ur kravet på äkthet och sanning föds

Ofta misstänksamhet och skuldutpekande

 

6.Lördag. Ur vilja till bedömning av annan människas

Sanning föds risk för skapande av hot och främlingsskap

 

7.Söndag. Ur konstruktiv kritik föds möjlighet till förändring

 

Taleptox skrev

Den 20240405

<+>




Övriga genrer (Aforism) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-07 06:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP