Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi sitter I samma båt

Vi sitter i samma båt;
Förlista, vilsna och utan kompass. Årorna blev slukade av sjögräs och vass.
Det blåste upp en storm som var bortom denna värld. Det är blott ett under att vi överlevt denna färd.

Vi har ingen skeppar examen, ingen är styrman eller kapten.
Men jag ska kämpa; jag ska ta oss förbi alla grund, alla faror och sten.
För när det stormar som mest blir jag skärpt, modig och stark. Men när vinden mojnat måste någon annan styra vår ark.

Vi sitter i samma båt och även denna storm kommer att passera. Men var inte för snabb på att hissa segel, en storm följs oftast av flera.

I orkanens dyningar måste vi sedan försonas med vårt nyckfulla hav. Och så sant som ebb och flod acceptera att livet tar och livet gav.

Anette. September 2023.




Bunden vers (Rim) av MemoryLane VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-07 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MemoryLane
MemoryLane VIP