Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom helvetet till himmelriket

 

Samhällets fullt normala våld gentemot den enskilda människan. Bristen på medkänsla och respekt är ett iskallt mörker att gå hopplöst vilse i. Godtycket. Kränkningen, arrogansen och den cyniska positivismen och optimismen. Omgivningens fullt normala terror gentemot den lilla, svaga och hjälplösa människan vars ångest blixtrar genom hela hennes existens. Samhällets skräck och fasa inför svaghet. Samhällets hat. Samhällets sjukdom. Och vi undrar varför det sker så mycket våld, florerar så mycket psykisk sjukdom och inträffar så många självmord. Våldet är inbyggt i systemet. Djävulen är väldigt stark och slår hänsynslöst mot de svaga. Inte ens de goda människorna kommer till de svagas försvar. Det är mörkt och iskallt och Putin njuter segerns sötma i sitt lyxiga residens medan de goda människorna sitter och halvsover framför televisionen full av en meningslös underhållning som söver själen. Mobbingen som ökar och en 12-åring som skaffar en pistol och skjuter ihjäl en klasskompis. Det finns endast en utväg ur det kaotiska infernot: kärleken. Ingenting kan utplåna kärleken och sanningen som lyser i mörkret. Inte i det långa loppet. Gud avvisar inte en trasig själ. Gud kan göra mirakel. När du sträcker ut en hand till den som hänger över avgrunden så räddar du inte endast henne utan också dig själv. Godheten går som en löpeld genom världen och det är med mig den startar. Ibland så är man tvungen att gå genom helvetet för att komma till himmelriket.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-08 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP