Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Andra chansen men inte till alla

 

Somliga!

Själva väljer att förstöra sina liv på egen hand

Och de få andra chans att börja om sina liv

 

Medan andra människor!

Deras liv blir förstörd av andra människor

Och aldrig får de en ny chans, ny start att börja om

 

Somliga själva väljer att förstöra sin ungdomstid i livet

Och in i vilsenheten försvinner dem

Och få en till chans att börja om och om

 

Medan andra människor!

Pumpas in till krigsmaskinen och eldas på

Och ur existens glöms helt bort

 

Vissa människor eldar på sina drömmar

Sina tankar och till vilsenheten de blir

Och få en ny chans och en till

 

Medan andra blir bestulna på sina drömmar

Förbjudna att drömma och tala om sina drömmar

Aldrig få en till chans att drömma

 

Somliga får andra chans

Och en till chans

Och många en till chans

 

En flykting!

Får och bör inte drömma och prata dröm

Får inte en nystart en ny chans att starta ett nytt liv  

 

Orättvis tycker jag!

Dubbel moral tycker jag!

Ej mänskligt tycker jag!

 

Andra chansen är bara skit och en lögn!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-10 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP