Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eskes & Mikkels shotgun


Shotguntekniken och stordatorerna
öppnar Grönlands Kap Københavns 82° Nord
för dryga 2 500 000 år sedan:
skogar, växter, djur
i en sagolik helhet;
en fullödig, levande värld,
innan serien av istider,
på en Jord utan människor,
- men med kameler i de varma skogarna -
och jag ser mig själv
i samma samlade brottstycken,
då för nu, nu för då;
fullskalesanningar framtonande
hos Eske Willerslev & Mikkel Winther Pedersen
som bilder soppade i gamla analoga fotolabb;
världar som stiger fram
ur revolutionerande sätt att tänka
och en teknik som famlar i det omöjliga;
i tankens stjärnströdda skönhet
som låter världens dna-damm samlas
i motiv, äldre än två miljoner år,
i full kraft, i det sublimas konvergens;
en splittrad, nerbruten och utspridd sanning,
pånyttfödd under vetenskapens mest välslipade linser





Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-11 11:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP