Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtslag


Då, precis när morgonen lät måsarna 
skära sönder luften så gick det dock att 
ana småfåglars vackersång. 

Genom en smal glipa smet morgonkylan
in och landade på täcket. 

En av dagens utmaningar kommer sannolikt
att visa sig som ett val mellan att möta en grå
morgon eller att lägga kudden över huvudet. 


Inuti människan pågår ett liv som man 
ingalunda kan ta för givet.Hjärtat må vara
starkt eller svagt men så länge det slår finns
det liv. Så även för en fiskmås såklart... 

 

 








Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-12 06:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Måsarna är våra avskydda lugnförstörare. Men så länge hjärtan slår...
2024-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Och vi har inget val: Vi tvingas lyssna till måsarnas oväsen.
Hellre korpar och kråkor.
2024-04-12

  animan VIP
En fin morgonbetraktelse. Tänker att fiskmåsen har inget val utan måste möta den grå morgonen. Som väl människan också väljer till slut. Det är ju i alla fall en ny dag som väntar.
2024-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Hur de där skränfockarna än väsnas kan de aldrig tysta den vackra fågelsången.
Det är samma sak med världens larm contra lovsången.

De ständiga valsituationerna.
2024-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP