Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://open.spotify.com/track/3tBkN99fBUOP8EKg1rAIpF?si=feb2ce9846cc4c55


fler dikter (direkt från gud)

 

 

ett hjortdjur av guld

är vackrare än du min kära

vi behöver koppla henne till elektroder

och ge henne dropp

slangar som förser henne med morfin

ja ett hjortdjur av guld

är så underbart

bättre än en häst, eller en fågel av guld

jag behöver använda mina solglasögon

för guldet

lyser så starkt

i afton

 __________________________________

 

ett elektrokardiogram

besjälar mig

och staden

som snö

eller regn

 

jag lyssnar på Kraftwerk

ett elektrokardiogram

är rummet

är jag

det snöar

idag

 ___________________________________

 

vi bör missbruka

jodtabletter

på stentrappan

vid kusten

det finns en gul hjärna

(kanske är det en Boltzmann brain)

vid snäckorna på stranden

_____________________________________

jag tänker på

undulaten av krom

som står i torktumlaren

och väntar på ris

 _______________________________________

en analfabet region

av snö

på mina

händer

 en vortex

kanske

eller en havstulpan

i ditt öga

jag saknar sängen

på fältet

spetälskan

du bar i dina händer

som ett nyfött barn

över floden

till sängen

på fältet

där jag sov

och drömde

om havstulpaner

 ______________________________________

 

det står en grön väska på parkeringsplatsen

med fragment från det akademiska biblioteket

i Sorbonne

siffrorna där är röda och underbara

 

det finns ett kranium av glas i en grön väska

på parkeringsplatsen

och en man i rosa kläder

som gått vilse i ett örhänge

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Androiden VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-04-12 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP