Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tur som & Otur att


Plötslig död ser bra ut
i blyerts

En värld som minns sin framtid
stiger fram i japansk kalligrafi

Okända massdirektiv
väller varje dag
ur tåget mellan Haparanda & Boden
i osynligt bläck

Kilskrift hackar rassligt
i transportbanden
vid kolhögarna i Oxelösunds hamn

Kirurgerna tänker i silver,
talar i tenn

Folkmassorna lutar krokiskissade
i motvindarna

Yppiga kvinnor med grova penslar
anbringar lager på lager
av fet oljefärg
över otalighetens många kanvaser
i Bachs sarabander

Maken till & Manken till
delar plötslighet i språkets sprickbildning

Tur som och Otur att
möts på Stora Torget i Nyköping
i Utan atts åsyn
från Kumlins uteservering

Läge för & Inte nu
går i stå
i beslutsprocessen

Döden kommer med små knyck,
suger på senor & ligament
och knuffar över trösklar

Motsägelsefulla pastorer vacklar ut
ur kryptors & kapells nattvardsvinsförråd

Törna in & vakna till
ligger skavfötters
i världens alla drömskepp




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-04-14 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP