Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Telepati med Gud

 

Folk tänder på med television och konsumtion och hamnar i den där sköna euforiska koman. Hela köpcentret vibrerar febrigt av förväntan. En hemlös och psyksjuk knarkare pissar på golvet men det är ingen som lägger riktigt märke till det. Vakterna njuter av sin bryska attityd. Det är söndag eftermiddag i april i Sverige och människor söker tröst av att tömma sin kredit. Själv så stirrar jag hungrigt och rabiat på den enorma hyllan med färgglada träningsskor som ska döva min existentiella undernärda panikångest. En uppsluppen grupp psykpatienter går en guidad tur med fröken Omnichrome som vickar demonstrativt på stjärten i takt med musiken på våning tre. Folk svävar fram i ett lyckligt rus av en alldeles frisk köphunger. Ett slagsmål brusar upp men det är ingen som riktigt bryr sig. Om ett jordskalv med 10 på richterskalan skulle braka loss så skulle ingen bry sig nämnvärt. Vi åker hem och barnen är alldeles förtrollade av den euforiska komans härliga likgiltighet. Vi har handlat för 5000 kronor så nu blir det knäckebröd med Kalles i en vecka. Vi är glada över att våra älskade ungar har blivit så köpberoende så att de är som alla andra normala och lyckliga medborgare. Öppna inte balkongdörren för man vet aldrig vad det kan leda till. Vi isolerar oss i vårt hem som en sekt som vet att de är bäst i alla lägen. Man måste vara positiv och optimistiskt i alla lägen så ordnar sig allting per automatik. Fyra månader senare så var vi vräkta och hemlösa. Barnen hamnade i fina fosterhem men vem bryr sig egentligen innerst inne för vad gör vi på den här planeten vi perfekta människor. På härbärget säljs knark och det är konstant high life. Vi slår sönder fönsterrutor på stan med basebollträ och hamnar på det alldeles utmärkta Hotell Häktet med serverad mat och 14 TV-kanaler så livet leker. Kärleken ska rädda världen när Jesus kommer i sin härlighet. Vi dagdrömmer att vi konsumerar för miljoner kronor. Uppe i röktårtbiten sitter jag och läser Tomas Tranströmer och blir begeistrad av han rika och fullödiga språk. Det ska vara underbart att vara människa. Jag njuter av varje sekund. Änglar tumlar om i cellen. Jag har telepati med Gud.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-14 16:18



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Berörande läsning, denna betraktelse som rör vid så mycket av det som sker inom oss och utom oss och hur vi är och hur vi blev och hur själva livets förväntningar tar sin plats inom var människa .
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP