Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Då och då rasar min själ

 

 

Då och då!

 

Rasar jag

Rasar min själ

Rasar min dröm

 

Vägen ser ut oklart och dimmigt

 

Och

Jag är sjuk

Jag är gammal

 

Min själ är sjukt

Min dröm är sjukt

Mina dikter är sjuka

 

Och,

Jag kan inget annat än att diktera

Jag kan inget annat än illustrera

 

Min livstid på jorden är kort

Min sömn är en lång mardröm

Min dag är lång och tungt

 

Och,

Jag känner mig ensam lämnat på jorden

Jag saknar liv i mitt liv

 

Och ändå och då och då

Tänker pessimist

Tänker att det finns hopp

 

Jag har och hade fel!

Inget hopp!

Inga mera pessimismen!

 

Vill dö hederligt!

Vill att mina dikter minns mig hederligt

Vill att min aska minns mig hederligt!

 

När jag är död då också mina dikter blir till döda!

ingen vill till en bok publicera dem

ingen till ett pris vill belöna dem

 

Då och då skiter jag i livet!

Drunknar mig till full!

Och går in i en lång dvala!

 

Som en ruttnat lik men vid liv!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-15 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP