Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyvärr inte clownen Jac men en annan clown

 

 

en clown sitter i en byggnad och skriver

en clown sitter vid skrivmaskinen och skriver

hans skor är gröna och hans drink är grön

en clown drar ner persiennerna i lägenheten

ett askfat med billiga cigarrettfimpar från Danmark

står på det gamla furubordet

en clown tittar på porrfilm på arbetstid

en clown sitter vid bordet och skriver

kanske en sonett om årstidernas växlingar

lite som Vivaldi, fast en sonett, en sträng och stram sonett

om årstidernas växlingar

en clown har alldeles för stora skor

siter vid bordet och skriver om fåglar, fåglar

är en värdig sak att skriva om

en sonett om fåglar kanske, det är värdigt

att skriva sonetter om fåglar

eller kanske något mer (post-)modernt, om ironiska

foster i en glasburk med formalin

som sjunger sånger om gud

en clown låtsas vara Bukowski

skriver sida efter sida om sin alkoholkonsumtion

har börjat dricka Schlitz i brun flaska

skriver en dikt som heter PayDay

den choklad som ”Hank” åt

när han inte hade råd med mat

en clown

jobbar som utvecklingsstrateg på kommunförvaltningen

men det är fredagskväll

och en clown dricker Schlitz med persiennerna nere

skriver om blåfåglar

skriver om misären på Hornstull

en clown är full

bor vid Hornstull med utsikt över vattnet

och dricker tranbärsjuice

på morgonen

han måste förbereda sig för ledningsgruppsmötet på måndag

en clown med alldeles för stora skor

sitter hemma och dricker en pint whiskey

skriver om de galna, fattiga och utstötta

i rännstenen på Södermalm

en clown ligger i sin säng och sover

snart ringer väckarklockan

snart ringer väckarklockan

en clown på Södermalm

sover som en björn

med en pint billig whisky i blodet

och Mahler som spelas

på vintage skivspelaren 

köpt på Amazon för 5400kr 

så att det hörs ut på Hornsgatan 

 och blåfåglarna

vaknar i sina gömmor

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Androiden VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-04-15 15:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Androiden
Androiden VIP