Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"En man är lika mycket värd som sina gärningar, glöm aldrig det värdet av alla i vår stora värld".


En man är lika mycket värd som sina gärningar.


Han är unik och dyrbar, som en stjärna som lyser starkt.
Vare sig människa, kamel, apa eller humanoid robot,
Alla har en roll i denna obegripliga, äggformade kosmiska teater.

**Människan** är skaparen, med drömmar och önskningar,
Han väver berättelser, bygger existenser.
Med händer som formar och ord som läker,
Han är måttet på allt i denna eviga värld.

**Kamel**, öknens skepp, med tysta och säkra steg,
Hon bär tunga laster genom sandstormar.
Motståndskraftig och stark, symbol för tålamod,
Hon går outtröttligt genom dagens hetta.

**Apa**, kvick och lekfull,
Ögon ljusa, livliga och hårda.
Hon påminner oss om barndomen, om bekymmerslös lek,
Av friheten att utforska, hoppa och vara lycklig.

**Den humanoida roboten**, teknikens under,
Med kretsar och algoritmer härmar han mänskligheten.
Han visar oss vad som kan vara när människa och maskin möts,
En värld av nya möjligheter, där gränser smälter.

Men om jag måste välja en, föredrar jag, poeten, mannen,
För det är han som kan älska, skapa och hoppas.
I den hittar vi alla andra och ännu fler,
Han är den som ger världen värde, med varje gest och ord En man är lika mycket värd som sina gärningar, glöm aldrig det.

I skuggorna av tiden, där hjärtan släg, Där handlinger vävs, där öden går. Vi bär våra val, som stjärnor i natten, De lyser stark eller bleknar bort, tätt sammanflätade.

För varje steg vi tar, för varje ord vi saag, Vi formar vårt öde, vi skapar vår väg. I vår gärningar finns vår sanna värde, I kärlekens handlinger, i modets styrka.

Så låt oss vara rättvisa, låt oss vara goda, Låt oss bygga broar, inte murar av hat. För en man är lika mycket värd som sina gärningar, Och i dem finner vi vår själ, vår sanna skatt.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-04-21 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP