Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborgmässoafton

Folk vandrar förväntansfulla

Upp på kullen där  valborgsbålet tänds

Staden med sina gamla fina trähus

Reflekteras av den starka kvällssolen

Vita kyrkan står i kullerstenars gator

Alltid stått där i sin tidlöshet

En stad som  också. varit med om  mycket historisk sjöfart genom tiderna

På kullen ser du så långt  ut till havet där en fyr blinkar

 Nu har hundratals människor samlas runt bålet

Det  sprakar gnistrar förfullt

Och barn som vuxna känner den starka värmen

De förenas tillsammans med kärlek till livet

Ingen går där ifrån utan en lyckokänsla inombords

Hur härligt livet är att leva

 

Glad Valborg!




Fri vers av Fjellhuldra VIP
Läst 46 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-30 14:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.
2024-05-01

  BenGust VIP
Fin tradition och tidlöshet.
2024-04-30

  Koloristen
Nordisk vår i sin prydno.
2024-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Fjellhuldra
Fjellhuldra VIP