Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Händelserna.


Nattens larm

nattens larm
i närområdet.
vaknar, sätter sig upp
tittar uppåt
tänker
på eoner.
timmar därefter
fältet, grönområdet
dämpad motorväg
genomsökta.
tid för att titta mot himlen
i sittbrunnen.
tänker
på ilskan i Frescati-kullarna
på rummet i sommarens Bergshamra
på de upptrampade spåren i marken
på hennes kropp sargad i lusta
på dem som bara fördriver tiden.
den upplyste tänker
på miljarden
snitt i sinnet
hjärtats uns
egot är olösligt.
perfect body
playboy's dam
babyolja, toalettpapper
det flimrande ljuset
glidmedel, vibrator
vågor som böljar miltals bort.
tänker
på larmet då han går upp för
att kissa och stegen för att äta
att planera dagens uppgifter
att läsa om morden
att gå till sitt arbete för att skriva
om att hennes hår brinner.
tänker
i hans bara fötter
glasögonen av
lampan lyser
med ett skumt
men skarpt sken
när hon går
hon är borta.
tänker
på gatorna
i området
i det skarpa ljuset
i förvåning och plötsligt
i häpnad över det.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Kosmopoliten
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-12 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten