Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg hej till sommaren!

 

 

nu är sommar, nu är sol

det fladdrar till i en kjol

av med vinterjacka

man får tacka

 

långa kalla vintern slut

det blir som förut

själen vaknar till

fågeln sjunger drill

 

från skogen hörs göken ko-koa

på natten ugglan hörs ho-hoa

humöret är på topp

adrenalinet rusar i kropp

 

härliga svenska sommartid!

dock är det så emellertid

att ibland öser regnet ner

till vädergudar man ber

 

snälla, inte mera regn

fast kossor myser i hägn

frodigt gräs de tuggar

ibland det bara duggar

 

nu naturen står i blom

någon ropar kom, kom

se på allt det underbara

låt inget förfara

 

njut så länge det går

härligheten är vår

men vi måste det akta

bara att betrakta

 

heta känslor bubblar

akta dig så du ej snubblar

kärlek lockar bakom hörnet

akta dig för vassa törnet

 

sommarkärlek varma känslor ger

snart den vill ha mer

kanske den slår rot

och blir till nåt stort

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-05-14 14:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Skön sommarkänsla här!
2024-05-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser den efterlängtade sommaren.
2024-05-15

  Kungskobran VIP
Sommarens rus flödar i din dikt
2024-05-14

  Sparvögat VIP
Vårens värme vilar i dina fina ord ~
som kärlekens lust…
2024-05-14

  BenGust VIP
Sommarförälskelsen kan locka men också slå lock för öronen. Och
speciella värmen har än inte infunnit sig
till alla platser i vårt avlånga land.
Men den kommer starkt.
2024-05-14

  Monika A Mirsch VIP
Javisst ja
visst blir det stort
bara man låter det ske!

ha det gott i din skrivar-värld!
Kram Monika
2024-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP