Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart sommar

 

 

solen strålar från klar himmel

sorl från gatans vimmel

människor njuter i fulla drag

det är en härlig dag

 

plötsligt flera skott höres

alldeles bakom hörnet

en ung man segnar ner på marken

gåendes från grönskande parken

 

idyllen fylls av skrik och gråt

det ropas på flera språk

kaotisk är situationen

döden slutstationen

 

för man på marken

efter promenad i parken

dessvärre han oskyldig var

av livet finns inget kvar

 

lejda mördare misstag gör

blodet bildar stor pöl

inget finns att göra mer

alla människor ser

 

våldets sanna ansikte visas

i vissa kretsar det prisas

skyldig som oskyldig kvittar

offer alltid hittar

 

i samhälle råder rädsla och skräck

hur ska man våldet få väck

när det väl fått fäste

vem kommer bli den näste

 

att kallblodigt skjutas ner

för våldet en seger

för folket en skräckens fasa

som många kommer förfasa

 

våldets svarta ansikte skymmer

de som mördat rymmer

vissa fastnar i polisens klor

i samhället gror

 

hat mot dessa kallblodiga män

vi har inte sett slutet än

en sommar mörk som natten

hur det går vete katten

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-22 10:11



Bookmark and Share


  Dreamcatcherpoetry
Du har fångat vår nutid och uttrycker det på ett levande och djupt sätt. Du speglar samhällets problem genom denna text.
Bra skrivet, jag vill läsa mer från dig!
2024-05-23

  siv birgitta.a. VIP
det är så överalt.i denna stad o ondskan har tagit över var finns kärleken till varan
2024-05-22

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text som belyser
våldet i vårt samhälle.
2024-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP