Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är en version på svenska av en sonett på engelska som jag publicerat här på Poeter.se, "En sonett till", 26/10-2011, och, "In a sense of wonder", den 11/11-2022.


Förundran; en sonett

Din rena puls ger mig ett uns kontur
bedårar mig med ljuvt beråd att rätt förstå
och ditt skira ljus, din andes signatur,
är i mig ett brus där jag ej rår.

Din vida vagga ryms uti mitt öga
en rymd som ler och rymmer frågan,
att loda dina bottnar båtar föga;
kodad sträng må fela vad som gömmer gåtan.

Än i himlars varma djup av sköte född-
blott nebulor nu med spegeln leka;
tysta vandra, mötas, blandas lätt förstrött-
ses du, med klara blickar allt beveka.

Så må var stund som våra blickar ännu möts,
bli för oss till ögonblick då nya världar föds.




Bunden vers (Sonett) av Olof Lagerhorn VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-15 11:07



Bookmark and Share


    Elsa Wik VIP
Alltid imponerad av den som behärskar en poetisk form. Som sonetten. Bug och bock.
2024-05-15

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text med ett fantastiskt avslut.
2024-05-15

  Sparvögat VIP
Underbart målar du en värld ~
att stilla famna…

Såå vackert!
2024-05-15

    Sefarge VIP
Tankarna går till både
Stagnelius o Bellman
i denna bedårande
sonett av tidlös
begrundan!
;)
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP