Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaselin är rätt intressant, då det egentligen bara bevarar den befintliga nivån av fukt i huden. Sen tycker jag att "petroleum jelly" låter mycket roligare än vaselin, typ som en gelé av misär - och torr hud.


Vaselin

Skjortornas armveck frasigt strukna
Klänningarna är avgrundsdjupt blå
Där står de - samhällets stolthet
- Tänderna är smorda med vaselin.

Här har allting gått åt skogen
Åkt snålskjuts på den gyllene rapsen
Den skärande skräcken i Skärholmen
- Skräcken är smord med vaselin.

Démos, Kratós, Ethos, Pathos
Dessa slagord sköljer över oss
När mellanmjölken rinner över
- Smörjer vi sorgen med vaselin.

Moroten - det demokratiska valet
Rösturnan blänker med sedativ glans
Bländar för det hemska - morden, skotten
- Skotthålen smörjs med vaselin.

Skjortornas armveck frasigt strukna
Politikernas häckning är i säsong
Dansar, förför, med lovord, med sång
- Leenden smorda med vaselin.

Folket snurrar i samhällets kugghjul
Politikerna slickar det bruna, rostade stålet
Människorna glömde konsten att le
- Utan tänder smorda med vaselin.




Fri vers (Fri form) av Koppartråd
Läst 33 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-19 20:40



Bookmark and Share


  Live2Dream VIP
nej, vaselin återfuktar
men gör det på konstigt sätt...
man kan använda vilket sorts
olja som helst, solrosolja...
för att fukta huden
och det läker också! (sår)
jag vet många afrikanska tjejer
(mot byggbett där, aka malaria...)
som använder vaselin över hela
kroppen, de blir som
mumiefierade av det
ingen rynka fast de är 50 år
eller mer...
2024-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd