Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Massvis av cikador under en och annan vecka i Central- och sydöstra USA. Unik livscykel. 13 eller 17 år tillbringas under jord. Just 2024 dyker två kullar upp. Händer vart 221:a år.


Cikadabonanza


Miljontals svärmar

och sjunger sig en partner.

Ägg kläcks nymfer föds.

Periodiska cikadors

starka sång ögonfärg röd.




Bunden vers (Tanka) av BenGust VIP
Läst 35 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-20 20:19



Bookmark and Share


  Boneyfrank VIP
Ett djur som helt undgått mig.
Intressant!
2024-05-31

  Susen VIP
Tilltalande bilder i denna tanka. Fint fångat om cikadors
2024-05-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra Tanka om ett djur med speciella levnadsvillkor.
2024-05-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP