Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Det första forskningscentret för artificiell intelligens

En liten ansträngning från din sida skulle göra det till underbar prosa. Med respekt för att du läser skapelserna som du skriver under på! vi har inget sådant i Sverige https://www.ai.se/sv

 

Bygget av det första forskningscentret för artificiell intelligens i Rumänien har påbörjats. Investering på 105 miljoner lei.

Vid det tekniska universitetet i Cluj-Napoca (UTCN) har bygget av det första forskningscentret för artificiell intelligens i Rumänien påbörjats, genom en investering på över 105 miljoner lei.


På fredagen kom ministern för forskning, innovation och digitalisering, Bogdan Gruia Ivan, finansministern Marcel Bolo?, borgmästaren Emil Boc, Sorin ?tefan Dec?, biträdande generalsekreterare i utbildningsministeriet, regeringens generalsekreterare, Mircea , var närvarande vid byggstartsevenemanget Abrudean, den tillfälliga generaldirektören för ADR Northwest, Csilla Hegedus, rektor för UTCN, Vasile ?opa.

"Genom sitt engagemang för akademisk spetskompetens och innovation, befäster tekniska universitetet i Cluj-Napoca sin ledande position inom avancerad teknologiforskning. Artificiell intelligenscentrum kommer att erbjuda studenter och forskare toppmoderna resurser och chansen att arbeta på projekt med global inverkan, som det med Lockheed Martin, ett toppföretag inom flyg-, teknologi- och militärområdet, kommer att vara en stor fördel för oss. Artificiell intelligens är framtidens teknik vi lever och arbetar från automatisering av affärsprocesser till förbättring av offentliga tjänster och skapandet av personliga lösningar för medborgare och företag, möjligheterna är obegränsade. dessa förändringar, förbereder framtida generationer av innovatörer och ledare inom teknik." Visade, på lördagen, i ett inlägg på sociala nätverk, ministern för forskning, innovation och digitalisering, Bogdan Gruia Ivan.

Han nämnde att det i Cluj-Napoca finns över 1 200 IT-företag som erbjuder jobb för tiotusentals specialister.

"Det pulserande tekniska ekosystemet och det nära samarbetet mellan den privata och akademiska sektorn förvandlar Cluj till ett verkligt innovationsnav, och dagens evenemang är ett bevis på detta", skrev också minister Bogdan Gruia Ivan.


Kontraktet, med ett totalt värde av 105 095 830 lei (inklusive moms), vann efter rigorösa offentliga anbudsförfaranden (registrerade i EU:s officiella tidning - JOUE), som tilldelades Association Kesz Construc?ii România SRL (som ledare) - SDC Proiect SRL (biträde).

Byggnaden tillägnad Artificial Intelligence Research Laboratories kommer att ligga på universitetsområdet och kommer att täcka en yta på 2 028 kvadratmeter. Denna byggnad, med en total yta på 13 850 kvm, kommer att vara värd för 30 laboratorier, 15 supportrum, konferensrum och samarbetsutrymmen, alla utrustade med de mest avancerade forskningsfaciliteterna, högpresterande utrustning och toppmodern IT infrastruktur. Institutet kommer att fokusera på att utveckla AI-lösningar för viktiga områden som hälsa, transport, cybersäkerhet och mer, vilket avsevärt bidrar till den ekonomiska och tekniska utvecklingen i regionen
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-05-25 10:47Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP