Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är en variant på vad jag skrivit för nu så många år sedan och som Karin absolut ville ha som en sorts 'kom-det-ihåg', då hon skulle gifta sig med sin älskade. Hon var då glad att någon ville ha henne att vårda o bry sig om.


Bondedrag - former av för drag finns många





Bor ni på skilda håll så är du särbo
Bor du i ilskan så är du tvärbo
Bor du i ett måttligt hem så är du ljumbo
Bor du i ett ofärdigt hem så är du dumbo

Bor du intill skola så är du lärbo
Bor du hemifrån så är du därbo
Bor du nära hemmat så är du närbo
Bor du i huset så är du härbo

Bor du i näste så är du kärbo
Bor du i barack så är du bevärbo
Bor du i finka så är du besvärbo
Bor du i gästhem så är du resbo


vidare finns exempelvis
tjärbo, exbo, sexbo, klärbo, finbo, inbo
et cetera








Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 10 gånger
Publicerad 2024-05-26 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP