Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Har jag förstått saken rätt nu? Du vill vara såväl följare som ledare? Beroende på om det var måndag eller onsdag, jämn eller ojämn vecka? En del följare kan tröttna på att vara följare, endera dagen. Ledare passar de inte heller som...


Exempel på logiskt tänkande




Du påstår att du är eller vill vara någon
som står på den lilla människans sida?

Samtidigt säger du alltså att om det bär
mig emot att slå följe med dig,
så tänker
du slå ihjäl mig,
för att jag inte tänker som du?

För mig låter det som något alla ismer har gemensamt.
Den som inte är med dig,
tror du automatiskt är emot dig.

Trots att den människan
varken vill vara med dig
eller ens emot dig, rent aktivt, i handling.

Utan bara vill få förbli neutral från alla idéologier,
som skall skötas av människor är det meningen?

Oavsett om idén är en religion,
handlar om politik
är en sekt
eller någonting annat som skall ses som
'skiljer agnarna från vetet'?

Men även om världens människor
bara 'dog i en pest' till 97 %...
en biologisk fara du varit med om att skapa
förutsättningarna för.

Om alla kvarvarande sedan påstod att de 'tänkte som du',
i princip var dina slavar.
Vad skulle du då göra sedan?

Ta livet av dig om du plötsligt slogs av tanken
att du skulle behöva någon att tala med
konversera med, trots du anat att alla andra
bara vore 'ja-sägare' för att kunna överleva fasan?

För då skulle du ju plötsligt vara den som
bara ville vara en vanlig människa.
Och det går väl inte?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2024-05-26 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP