Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten är en version av en annan mycket känd dikt.


Stanna hos mig

Stilla på en gren du sitter
Ser ut över det soldränkta havets glitter

Fälten, haven, bergen –ska för dina vingar stå fria att besegla
Inga galler eller murar ska din väg försegla

Nog finns det mål och mening i din färd
Men det är vägen som är mödan värd

Du stannar upp blott en stund
En gnista tänds en kort sekund

Du lutar ditt huvud mot mitt hjärtas barm
Somnar in lugn och varm

Stilla i en båt jag sitter
Ser ut över det soldränkta havets glitter

Fälten, haven, bergen –ska för mina vingar stå fria att besegla
Inga galler eller murar ska min väg försegla

Nog finns det mål och mening i min färd
Men det är vägen som är mödan värd

Jag stannar upp blott en stund
En gnista blir en låga, blir en brand i en eklund

Du lutar ditt huvud mot mitt hjärtas barm
Jag skådar dig sova lugn och varm

Genom hela den stjärnklara natten jag vakar
Det är din skönhet jag bejakar

Kring dig skulle jag kunna bygga ett fort
Och be dig stanna för gott

Men med luften under dina vingar och vinden i mitt segel
Står det bräckligt, oavsett sand, sten och tegel

Färdas i min bris ett tag
Ge mig ännu en dag




Fri vers av sorreman
Läst 218 gånger
Publicerad 2006-08-30 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sorreman